2014. december 6., szombat

Kászon, ahogy mi láttuk

A Népfőiskola életében már harmadik éve nagy eseménynek számít a nyári etnoökológiai kutatótábor, melynek idén nyáron a Székelyföldi Kászonok adtak otthont. A keszthelyi diákok saját tábori élménybeszámolóit és eredményeit a Keszthelyi Táj és Ember Klub október 30-ai alkalmán mesélték el a Georgikon kar „A” épületének Xiros klubjában.
2014. október 30-án a Keszthelyi Táj és Ember Klub közvetlen, baráti hangulatáról meleg tea és finom házi sütemény gondoskodott. Összesen hat tíz perces előadás zajlott le, melyet Dr. Bódis Judit a klubról és a korábbi táborokról szóló előadása nyitott meg. Ezt követően a diákok csoportosan tartottak beszámolót a Kászonban töltött időről, kutatási témáikról. Így előkerült a Kászonok madárvilága és a hozzájuk fűződő tudása (etnoornitológia – Kasza Veronika), a helyi lakosok kapcsolata a nagyragadozókkal (Gazdag Angéla), a visszatelepített hódok kérdése (Búzás Előd, Pinczési Dóra), a Kászon környéki erdők természetessége (Búzás Előd, Váczi Violetta). Valamint egy botanikai felmérés, mely arra kérdésre kereste a választ, hogy melyek a leggyakoribb fajok, melyekkel a környékbeliek találkoznak (Dr. Bódis Judit, Pinczési Dóra). Az előadáson megközelítően 30 -an vettek részt, többségükben az egyetem diákjai, tanárai, de a környék természetvédelmi őre is ellátogatott az előadásra.



A Táj és Ember Klubok egyik sajátja az előadás utáni műhelybeszélgetés. Ez alkalommal a tábor résztvevői és reménybeli jövőbeni táborozók arról beszélgettünk, ki milyen kutatótáborban venne részt a legszívesebben.

A bejegyzést készítette: Pinczési Dóra, természetvédelmi mérnök hallgató

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése