2015. március 14., szombat

Pásztor-óra a Wesleyben

Papp László, pásztor, népi énekes, szűrkészítő és Bozsó Antal népzenész március 6-án előadást tartottak a szegedi Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskolában.

Iskolánkba olyan diákok járnak, akiknél speciális oktatásra van szükség. Részképesség zavaros, magatartás zavaros, autista, beilleszkedési nehézségekkel rendelkező, egyéb problémákkal küszködő gyerekek, így kis létszámú csoportokban folyik tanításuk.
A tornateremben fogadtuk előadóinkat, akik egy remek tekerőlantos zeneszámmal hangolták a gyerekeket a témára. Mivel iskolánkban citeraoktatás is van, így a népzene kedvező fogadtatást kapott. Az érdekes előadás révén sok új ismerethez jutottak a gyerekek. A projektorral kivetített képekkel betekinthettünk a pásztorélet múltjába.
Terveink szerint az alsó tagozatosok nézték volna meg a programot, de rögtön bejelentkeztek az ötödikesek is, mondván, hogy a János vitéz éppen idei tananyag, így ők is látni akarják. A hatodikosoknak énekórájuk kezdődött volna, így az élő népzene miatt, szintén jelentkeztek. Van egy hatodik évfolyamunk, ahol értelmileg sérülteket tanítunk. Természetesen őket sem hagytuk ki a lehetőségből. A megmaradt két évfolyam úgy ítélte meg, hogy az diszkrimináció lenne irányukba, ha kimaradnának az előadásból. Így a megtelt tornateremben remek hangulatú eseményt láthattunk, hallhattunk. 

Laci előadása különösen népszerű volt akkor, amikor a magával hozott tárgyakat bemutatta, majd a gyerekek ki-, és felpróbálhatták azokat:








Köszönetet mondunk a lehetőségért Papp Lászlónak és Bozsó Antalnak egyaránt!

A bejegyzést készítette: Nagy István tanító,  citeraoktató

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése